Tükörajtós szekrények

Tükörajtós szekrények – avagy tükör a lakberendezésben

A tükrökről elmondhatjuk, hogy fő funkciójuk mellett, számos más előnnyel is rendelkeznek, így előszeretettel használják szakemberek is egy-egy helyiség vagy lakás berendezése során. Szinte nem is találhatunk olyan aprócska helyiséget, amelyet egy megfelelő méretű és jól elhelyezett tükör segítségével ne tudnánk megnövelni. Illetve olyan helyiségeknél, ahová kevés természetes fény áramlik be, tükrök alkalmazásával világosíthatjuk, tágíthatjuk is a teret. Mindezen tulajdonságokat ötvözve egy jól megtervezett tükörajtós szekrény tökéletes választás lehet, legyen szó akár beépített szekrényről vagy éppen egy tükörajtós gardobe szekrényről.

Tükörajtós szekrények – lakásunk minden pontján

Lakásunk szinte minden egyes helyiségében tökéletes összhangot teremthetünk egy-egy tükörajtós szekrény elhelyezésével, a legkülönbözőbb stílusjegyekkel kombinálva alakíthatjuk ki az egyéniségünkhöz passzoló enteriőrt. Vannak azonban olyan helyiségek, ahol lakberendezők, designerek is előszeretettel alkalmazzák a tükörajtós szekrényeket, ilyen helyiségek például az előszoba, fürdőszoba, de akár a hálószobában is.

Előszobák és közlekedők kiváló darabjai lehetnek a tükörajtós szekrények, ezek a terek általában otthonunk legkisebb helyiségei közé tartoznak. Tükörajtós szekrények és világos színek használatával tágíthatjuk az egyébként szűk tereket, itt leginkább helytakarékossági szempontokból célszerű tolóajtós szekrényeket elhelyeznünk.

Egy csoportba sorolhatjuk a nappaliban vagy hálószobában fellelhető tükörajtós szekrényeket, célszerű ezeket az ablakkal szemben elhelyeznünk, hogy minél több természetes fény juthasson be ezekbe a terekbe. A tükörajtós szekrényeket is szinte minden méretben elkészíthetjük, a megfelelő méretű szekrény kiválasztásában kollégáink maximális segítséget biztosítanak megrendelőink számára az ország egész területén. Teszik mindezt a nálunk megrendelt bútorok esetében díjmentes felmérést biztosításával, valamint tervező program segítségével látványterveket is készíthetnek megrendelőink igényeihez mérten.

Tükörajtós szekrények – a fürdőszobák legpraktikusabb elemei

Talán nincs a világon olyan fürdőszoba, ahol ne találnánk legalább egy darab tükröt, leggyakrabban a mosdó fölött helyezzük el azokat, hiszen itt töltik be leginkább feladatukat mindennapi fürdőszobai rutinunk során. Célszerű a fürdőszobai tárolóinkat ötvözni a tükörrel, ennek legjobb módszere a mosdó fölött elhelyezett tükörajtós szekrény, de akár fürdőszobánk egyéb pontján is alkalmazhatjuk a különböző mérető tükörajtós szekrényeket.

A szekrények kiválasztása hosszú évekre, sőt évtizedekre meghatározhatják, hogy mennyire érezzük könnyűnek és praktikusnak rendrakást. Ha pedig olyan helyiségbe tervezzük, mely mindig szem előtt van, akkor az esztétikus jegyekre is nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen ez jelentősen megváltoztathatja otthonunk atmoszféráját. A variációk tárháza szinte végtelen.

Mégis a mai modern világban tolóajtós szekrények az egyik legkedveltebb konstrukció. Miért is? Sokkal nagyobb rakodó, tároló terület érhető el, arról nem is beszélve, hogy könnyen kezelhető, elcsúsztatható, így nem foglal extra helyet az ajtó kinyitásakor. A gyermekek számára is nehézségek nélkül egyszerűen kezelhető.

Előszeretettel használnak szinte majdnem minden otthonba, tükörajtós szekrényeket. Egyre nagyobb teret hódít és szinte elképzelhetetlen lenne életünk tükör nélkül. Régen ez luxuscikknek számított, és inkább csak a gazdagabb rétegek engedhették meg magunknak. Kezdetben csak kis méretben készítették, majd a 17. században annyira fellendült az ipar, hogy felfedezték az üveg öntést, és ezzel a módszerrel már nagy méretű tükröket is elő tudtak állítani.  Hála a kor vívmányainak és fejlődésének ma már rengeteg formában és méretben állítható elő, bútorokkal kombinálva egy egészen kis helyiséget is optimálisan nagyíthatunk.

Tükörajtós szekrény minden helyiségbe

A tükrös ajtós szekrény jó választásnak bizonyul a hálószobába, ahol elegendő fény áll rendelkezésünkre öltözés közben is. A természetes fény biztosítja a legjobb feltételeket, de persze kiegészíthető extra LED világítással is, így a megjelenésünket is tudjuk ellenőrizni elindulás előtt.

A fürdőszoba tükör elengedhetetlen kiegészítő egy másik lényeges helyiségben, ez pedig a fürdőszoba. Amellett, hogy a hangulatot is befolyásolja, optikailag a teret is nagyobbítja. A reggeli sminkelés, frizura készítés, borotválkozás elengedhetetlen kelléke. Rendkívül sok féle alakzaban, vastagságbab, és egyéb funkciókkal ellátva találunk fürdőszoba tükröket. A legkedveltebb a keret nélküli, csak pár mm vastag. Ezek igazán szép darabok, és jól mutat egy modern és egy klasszikus stílusú fürdőszobában is. A legpraktikusabb választás, főleg egy kisebb típusú fürdőszobában a tükörajtós szekrény. A polcokkal, világítással felszerelt bútordarabokkal extra taroló helyet nyerhetünk.

Az előszoba, a közlekedő kiváló hely a tükörajtós gardróbszekrény. A tükrök és a világos színek kombinációjával tágíthatjuk a szűk tereket. A beépített tükörajtós szekrény teljesen egyedi. Ebben az esetben is a szekrényeink helyszíni felmérés után készítjük el. Több polcos, több akasztós rész a maximális hely kihasználása érdekében. Így biztosan elférnek az adott évszakban nem használt cipők, a téli vagy nyári ruhák, illetve egyéb nem használt kiegészítők elrejtésére is tökéletes helyet biztosít.

Tehát összefoglalva nem csak egyszerű tükröket lehet már kapni, hiszen ott van a fürdőszoba tükör világítással, szekrénnyel, polccal, LED lámpával, gardróbszekrény, toló, kinyitható funkcióóval és még sorolhatnánk. A tükörajtós szekrény előtt szépítkezni lehet anélkül, hogy egy túlzsúfolt helyen rosszul éreznénk magunkat, tágítja a helyet és tisztítása is rendkívül egyszerű.

Mi is a tökéletes konstrukció? Hogyan tudjuk, hogy mi a megfelelő választás? Ez nagyon egyszerű. Egyedi igények felmérésével, a szerkény ideális méretével, mit szeretnénk benne tárolni, és persze, hogy milyen sűrűn fogjuk használni. Az esztétikus megjelenés akkor válik fontossá, ahol érvényesülhet a helyiség stílusjegyei. Így a kiválasztásnál ez is lényeges információ. Mi minden lehetőséget, megoldást számításba veszünk. A díjmentes helyszíni felmérést követően egy látvány tervet készítenek szakképzett kollégáink ügyfeleink egyedi igényeihez igazodva.