Tolóajtós szekrények

Tolóajtós szekrények – hogy minden sínen legyen

Otthonunk minden egyes helyiségében lehetőségünk van tolóajtós szekrények elhelyezésére, legyen szó akár beépített szekrényről, akár gardrobe szekrényről vagy éppen konyhabútorról. A tolóajtós szekrények egyik legnagyobb előnye, hogy az ilyen típusú ajtók működtetése során nincs szükség plusz helyre, így az adott helyiség minden egyes négyzetcentimétere hasznos térré válik.

Cégünk által készített minden egyes tolóajtó vasalatra tíz év, görgőire pedig örök garanciát vállal, legyen szó akár csak külön tolóajtóról, Így vásárlóink biztosak lehetnek benne, hogy minden egyes tolóajtós szekrényünkben minőségi tolóajtóval van felszerelve.

Tolóajtóink, tolóajtós szekrényeink vasalata készülhet acélból vagy alumíniumból. Mindkét vasalat típus több fajta profil és színválasztékban érhető el. Acélból készült tolóajtó profilokat leginkább beépített szekrényekhez, míg az alumíniumból készült tolóajtó profilokat elsősorban térelválasztáshoz ajánljuk. Alumíniumból készült tolóajtók nagy előnye, hogy nem hajlamosak rozsdásodásra, így kifejezetten alkalmas fürdőszobákban, nedves helységekben.

Tolóajtós szekrények – esztétikum a praktikum mellett

A tolóajtós szekrények népszerűségüket leginkább annak köszönhetik, hogy funkcionalitásuk mellett végtelen számú kinézettel rendelkezhetnek. Tolóajtó betétek készítésénél megrendelőink igényeihez mérten különféle anyagokat használhatunk fel, készülhet különböző mintájú és struktúrájú laminált forgácslapból, magas fényű bútorlapból, illetve furnéros forgácslapból is, de akár elkészíthetjük préselt bambusz lapból vagy rattan nádszövet felhasználásával. A különböző színek, anyagok egymással kombinálhatóak, így szinte csak a képzeletünk szabhat határt tolóajtós szerkényünk megtervezés során.

Tolóajtóinkat készülhetnek üvegből is, a Lacobel üvegből készült ajtókkal ellátott tolóajtós szekrények nagy előnye, hogy a mindennapi használat során sem tud karcolódni, kopni az ajtófront, hiszen az üveg hátlapja kerül megfestésre. Minden Lacobel üvegajtó biztonsági fóliával ellátottak az esetleges balesetek elkerülése végett. A RAL színskála bármely színe választható, a katalógusban található 25 alap szín mellett.

A tolóajtós szekrények ajtó betétei a fentieken kívül készülhet bőrből, tükörből, festett üvegből, hozott tapétából, matricás betétekből, illetve dekorálhatjuk bútortetoválások segítségével is mindez készülhet keretes ajtóval vagy rejtett kerettel.

Cégünk tolóajtós szekrények tervezése és kivitelezése során a legmodernebb anyagokat használja fel és szakmai tapasztalatuk legjavának köszönhetően partnereink maximálisan elégedettek lehetnek minden egyes általunk készített bútordarabbal.

Alumínium profil színek

Acél profil színek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A beépített szekrények egyik leglényegesebb része az ajtó. Először is fontos eldönteni, hogy milyen legyen. Tolóajtó vagy nyíló ajtó. Ezek alapvetően meghatározzák a kinézetet és a praktikus használatot. Persze mind két típusnak megvan az előnye és a hátránya egyaránt. Vegyük tehát sorba.

Tolóajtós-, vagy nyitható szekrény?

A beépített szekrényeknél talán az egyik legnépszerűbb a tolóajtó. Kényelmes funkcionalitásuk és jól variálható kinézetük miatt előszeretettel használják. Felhasználhatóság rendkívül sokszínű, hiszen nem térelválasztóként, funkcionál egyes helyiségekben. A legnagyobb előnye, hogy egyetlen mozdulattal elhúzhatjuk, és nem foglal több helyet, mint az ajtószárnyakkal ellátott szerkények. Ezek a beépített szerkények készülhetnek egy, kettő vagy akár három sínnel is, ezzel lehetővé téve az egymás előtt-mögött elhaladó ajtók eltolását. A tolóajtós szerkények keretei, ajtóbetétéi sokféle anyagból és színből választhatóak. A hagyományos sima bútorlapot tükrös vagy üveges anyagok mellett, akár különleges anyagokkal bevonva, vagy fóliázva díszített megoldásokkal elláthatjuk.

A nyíló ajtós beépített szekrények esetében teljes hozzáférést biztosít a szekrény teljes belsőjéhez. A tervezéskor figyelembe kell venni, hogy az ajtó veszi a legtöbb helyet, ezért nem ajánlott szűk folyosón, vagy olyan helyeken kialakítani, ahol a közlekedést akadályozzam, amikor az ajtók tárva nyitva állnak. Továbbá azt is fontos megemlíteni, hogy nem lehet nagyobb méretű szárnyakat felszerelni a pántok teherbírása miatt.

A beépített szekrényre, gardróbszobára tolóajtót szerelni praktikus, helytakarékos megoldás. Egyszerűbbé, könnyebbé teszi a hétköznapjainkat. Otthonunk díszévé válnak, nem beszélve az ajtók mögött rejtőző óriási rakodási területről. Egyedi kialakítás, egyedi design, egyedi méretek, minden szemet gyönyörködtető alapanyagok óriási lehetőséget tartogatnak, a hagyományos ajtószárnyakhoz képest. Csak a képzelet szabhat határt. A tolóajtós szekrény segítségével elrejthetjük a nem kívánatos dolgainkat.

Az ajtólapok megjelenése jobban variálható, mint a nyíló ajtóknál, a két szélére fogantyú kerül, ami lehetővé teszi a többféle mintázatú, színű, akár tükörrel ellátott, dekorációs elemekkel való kombinálását. A tolóajtók száma lehet páros vagy páratlan. A páros számú ajtók esetében egy teljes nyitott részt kapunk, egy duplasínes rendszer segítségével. A páratlan számú ajtók a leggyakoribbak a tolóajtós szekrények körében. Ebben az esetben fontos, hogy 3 egyforma ajtóesetében a szekrénynek csak a harmada lesz elérhető. Javasoljuk a három réses belső rész kialakítását. A páratlan számú ajtóknál megoldható a nem egyforma szélesség a maximálisan nyitott állapot elérése érdekében.

A tolóajtós szekrények rendszerének típusai

Műanyag sínes: Ezek a legnépszerűbbek. A sínek a szekrénybe vannak építve a felső és az alsó lapok részébe. Fogantyú nélkül helyezkednek el két sorban, melyek görgőkre vannak gondosan felszerelve.

Alumínium rendszerek: Elég gyakori megoldás tolóajtós beépített szekrényeknél. Milliméter pontosággal készülnek, gyakran könnyű összekeverni, így érdemes ezt is mindig szakemberekre bízni, hogy egy szekrényhez egy szerelvény család kerüljön beépítésre.

Ön is szeretne irigylésre méltó tolóajtós szekrényeket otthonába!? Könnyebb megvalósítani, mint azt gondolná. Hiszen tudjuk, hogy tároló helyből sosem elég. Ragadja meg az alkalmat és teremtsen tárgyainak, ruháinak az ideális körülményt, magas színvonalon egyedi készítésű szekrényeinkkel. Nem kell hozzá hatalmas tér, hogy hogy kihasználható beépített szekrényt tervezzen. A tolóajtós szekrények beépítését javasoljuk előszobába, nappaliba, hálószobába, gyerek, vagy gardróbszobába egyaránt. Ne habozzon, keressen fel minket bizalommal!