Előszoba bútorok

Előszoba bútorok –  a tökéletes komornyik

Ahogy emberekkel való találkozás esetén is nagyon fontos, hogy milyen első benyomást szerzünk a másik féllel kapcsolatban, úgy otthonunk első helyisége által nyújtott benyomás is jelentős szereppel bír, vendégek érkezése során, ez a helység pedig nem más mint lakásunk előszobája. Egy jól megválasztott és az ott lakók minden igényét kielégítő előszoba bútor tökéletes fogadást nyújt látogatóink számára.

A tökéletes előszoba bútor megtalálása nem egyszerű feladat, hiszen sokszor csupán pár négyzetméteres helyiségről van szó, ahol bútorainknak sokféle funkciót kell egyszerre betöltenie, ugyanakkor esztétikusnak is kell lennie, lehetőleg összhangban állva a lakás teljes egészével.

Előszoba bútorok – akár egy kirakós darabjai

Előszobánk berendezésének vannak olyan bútordarabjai, amelyek szinte valamennyi lakásban megtalálhatóak, legyen szó akár panellakásról vagy éppen egy családi házról. Fő bútordaraboknak tekinthetjük például a fogast, cipőtárolót, illetve a tükröt.

Előszoba bútorunkat összeállíthatjuk akár egy-egy egymással harmonizáló, de mégis különálló bútordarabbal, a helyiség méreteihez mérten. Míg az aprócska előszobák talán egyetlen előszoba bútor darabja az úgynevezett előszobafal, amely nem más, mint egy fogassal és tükörrel ellátott tároló szekrény. Ugyanakkor nem kell egy unalmas, semmitmondó bútordarabra gondolnunk, hiszen a felhasznált anyagok színe és struktúrája szinte végtelen számban elérhető.

Nagyobb méretű fogadó helyiségek esetében kicsit tágabb lehetőségünk van, hiszen számos előszoba bútor kollekció közül válogathatunk. Illetve lehetőségünk van egyedi, megrendelőink elképzelései alapján készült előszoba bútort elhelyezni.

Előszoba bútorok készítése során is kizárólag kiváló minőségű anyagokat használunk fel, tervezésben pedig kollégáink nyújtanak segítségét első sorban Vas-, Zala, és Győr-Moson-Sopron megyében, de akár Ausztriában is.

Ugyanúgy, ahogy más bútordarabok esetében is, úgy az előszoba bútorok gyártása során is többféle technológiát alkalmazhatunk. Szekrényeink készülhetnek nyíló vagy tolóajtóval egyaránt, illetve nincs szükségünk plusz tükörre sem, amennyiben egy vagy több szekrényajtót tükrös kivitelben készítünk el. Valamint a modern kornak megfelelően energiatakarékos LED világítást is építhetünk be előszoba bútorunk részeibe, akár csak a tükör környékére, de akár a szekrények belső részébe is.

Az előszoba otthonunk azon része, ahová először lépünk be. Itt ér minket az első benyomás. Azonban, mint minden helyiségben funkcióját tekintve meg kell feleljen bizonyos szempontoknak. Az első és legfontosabb, hogy alkalmas legyen az öltözködésre és vetkőzésre. Itt vesszük fel a cipőnket, a kabátunkat, vesszük le a táskánkat ezért jó, hogy ha elegendő hely áll rendelkezésünkre. Ezek tárolása sem egy utolsó szempont, hiszen elég kényelmetlen lenne egy másik helyiség szekrényébe cipelni a ruháinkat minden használat után. A kisebb lakásokban korlátozott a hely, viszont egy átalakításnál, építkezésnél érdemes nagyobb helyet szentelni, mert itt könnyen eluralkodhat a káosz.

Egy fogas vagy akasztó nélkülözhetetlen, a leggyakrabban használt kabátok, egy kisebb akasztó rész a nem használt ruhadaraboknak. Egy fiókos komód a cipőinknek, és egy olyan tároló rész, ahova apróbb tárgyakat tudunk elhelyezni. Egy elengedhetetlen része az előszobának a tükör, és valamilyen ülő alkalmatosság. Ha kevés helyünk van, akkor érdemes takarékoskodni, nem teli zsúfolni bútorokkal. Törekedni kell a praktikus helykihasználásra. Érdemes egyedileg készített, design-ban is a stílusunkhoz passzoló előszoba bútort készíttetni.

Előszoba bútor világítással

A legjobb, ha minél több természetes fényt engedünk be lakásunkba, habár egyes helyiségekbe, mint az előszobába nem megoldható. Egy LED világítás is lehet a fény forrása. Praktikus egy szórt fényű mennyezeti lámpa, vagy rejtett világítás a hangulatos összkép létrehozásában.

A megfelelő előszoba bútor készítésekor hosszú évekre, évtizedekre letudhatjuk a vásárlást. A tökéletesen megválasztott anyagok segítenek, hogy szekrényünk sziklaszilárd alapokon álljon a talajon. Fontos szem előtt tartani, hogy olyan anyagokat válasszunk, amit könnyű tisztán tartani, praktikus és akár egy teret is elválaszthatunk az előszoba bútorral.

Legfontosabb szabályok

Amikor egy hosszú fárasztó nap után hazaérünk először az otthonunk előszobája fogad bennünket, ahogy a hozzánk látogató vendégeinket is. Ezért fontos, hogy minél ízlésesebben és ésszerűen tervezzük ennek a helyiségnek a bútorait. Az első szabály, hogy bármekkora is legyen lakásunk, akár csak egy parányi rész vagy egy nagyobb lépcsőház, vagy több helyiséget összekötő folyosó, az előszoba dekorációja épp úgy harmonizáljon lakásunk összképével, mint a hálószobáé, fürdőé vagy előszobáé.

Aki szereti az egyszerű, funkcionális és modern darabokat, annak ajánljuk az egyedi készítésű előszoba bútorainkat. Az előszoba szekrények diszkréten elrejtik a kabátokat és a cipőket, egy praktikus komód segít tárolni az apró dolgainkat, amelyen nincsenek nap mint nap használatban. Egystílusos pad vagy puff izgalmas design bútordarab lehet. Az előszoba szekrény egyszerű, letisztult formatervezésű bútorok, amelyek remekül kombinálható bármilyen stílussal. Ezek különleges díszei lehetnek az előszobának.

A kicsit rusztikusabb antikolt stílust kedvelőknek a sötétebb, természetes hatású fenyőt ajánljuk alapanyagnak. Látványos megoldás, az ajtókeret régies stílusú mintázatával.

Amennyiben egy szűkös helyre szeretnénk előszoba bútort, akkor nem érdemes nyitható ajtókkal terhelni a teret.

A beépíthető előszoba bútor tolóajtóval kombinálva lehetőséget kínál az egyedi bútor kiválasztásában. Így hihetetlen mennyiségű tárgyat tudunk elrejteni.

Egyedi tervezésű előszoba bútor

Minden reggelünk az előszobában indul és itt is zárul le a nap végén. Tehát nem maradhat üresen az előszoba. Olyan egyedi bútorra van szükség, ami nem gátolja, hanem segíti a család mindennapi tevékenységet. Fontos, hogy a legkisebbek is ügyesen fel tudják húzni a cipőt, vagy csak egy pillantást vethessünk az öltözetünkre mikor elindulunk. Nem beszélve az első impulzusról, ami egyfajta névjegyként is szolgál. Ugye Ön is fontosnak tartja az első benyomást? Ezért fontos, hogy tervezéskor a legfőbb szempont a helyiség kényelmessé tétele, illetve használati tárgyak elhelyezése és harmonizálása minden helyiségünkkel. Hagyja, hogy szakembereink végezzék el a felmérést, tervezést Ön helyett. Garantáljuk, hogy stílusossá, egyedivé varázsoljuk otthonát.