Beépített szekrények

Beépített szekrények – amit többé nem rejtegethetünk

Sokan úgy gondolják, hogy a beépített szekrényeknek nincs egyéb funkciójuk, mint elrejteni mindazt amit el szeretnénk rejteni a kíváncsi szemek elől és segítségükkel a káoszból egy szempillantás alatt rendet varázsolhatunk. Abban egyet érhetünk, hogy viszonylag kis alapterületen egyszerűen és kényelmesen tárolhatunk bennük cipőket, ruhákat, háztartási eszközöket, de akár más bútorokat is.

Ezt a jó tulajdonságukat megőrizték, de manapság már otthonunk talán legpraktikusabb darabjának tekinthetjük beépített szekrényeinket, családunk ezen tagját azonban már nem kell és nem is szabad elrejtenünk. Egy jól megtervezett, az adott helység hangulatához illő, saját ízlésünket tükröző beépített szekrény ugyanis otthonunk akár legszebb darabja is lehet, ebben nyújt segítséget cégünk, hiszen közel két évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezünk a bútorgyártás, így a beépített szekrények gyártása területén is.

Beépített szekrények – saját egyéniséggel

Míg 10-15 évvel ezelőtt szinte ugyanazokat a típusú beépített szekrényeket találhattuk meg valamennyi lakásban, addig ma már jó eséllyel alig találunk két egyformát. Míg korábban magát a szekrényt is szinte próbáltuk elrejteni, addig ma óriási hangsúly is adhatunk neki, de el is rejthetjük, hisz kaméleonként tud beolvadni közvetlen környezetébe.

Bútoraink, így beépített szekrényeink alapanyaga leggyakrabban a laminált forgácslap, mely elérhető végtelen számú színben, mintában és struktúrában. Az elérhető minták megtekinthetőek weboldalunkon található katalógusban, illetve zalaegerszegi irodánkban.

Beépített szekrényeink talán leginkább fókuszban lévő része az ajtófront, mely készülhet többek között laminált forgácslapból, magas fényű bútorlapból, furnéros forgácslapból akár lakkozva akár pácolva. Mindezek mellett készülhetnek a tolóajtó betétek bőrből, üvegből, tükörből, vagy akár a hozott tapétából a teljes összhang elérésé érdekében.

Amennyiben szeretné lecserélni már meglévő beépített szekrényét, vagy éppen most szeretné, ha beköltözne otthonába a tökéletes beépített szekrény keressen fel minket bátran, hiszen bútorainkat egyedi elképzelések alapján, egyedi méretben gyártjuk az Ön igényei szerint. Kollégáink minden esetben – Zalaegerszegtől számított 50 km-es körzeten belül – díjmentes felmérést biztosítanak megrendelőink számára, akár méretarányos látványterveket is készítenek az elképzelt bútorról, hogy beszerelés során se érje Önt kellemetlen meglepetés.

Lakásunk egyik legbensőségesebb helyisége a hálószobánk, melynek szinte kötelező elembe a beépített szekrény. Rengeteg beépített bútorral találkozhatsz, ami már előre legyártott, méretre szabott, és ha szerencsénk van, akkor éppen pont kifogunk egyet, ami minden kritériumnak megfelel. Ha viszont nem, akkor valamiről le kell mondani. De mit áldoznánk fel? Szortírozni a ruhákat vagy inkább egy helyre be suvickolni, hogy minden bele férjen? Esetleg méretben tökéletes darabot választunk, de színében, anyagában, mintázatában teljesen elér a belső design-tól?

Nem érdemes kompromisszumot kötni. Egyszer kell megválasztani a beépített szekrényeket, de azt úgy érdemes tenni, hogy minden igénynek megfelelő legyen. Mi nem előre meghatározott méretű, kialakítású, stílusú beépített szekrények gyártásával foglalkozunk. Úgy készítjük el, hogy az tökéletesen passzoljon méretben, kényelmesen elférjen minden egyes ruha, cipő, táska és kiegészítő, valamint stílusában illeszkedjen bármely helyiségbe is szeretnénk.

Beépített szekrények – segédlet a megrendeléshez

A beépített szekrény a lakás legpraktikusabb darabja, hiszen akár kis alapterületen tárolhatunk szinte mindent. Egyre egyénibb arculatot ad otthonunk hangulatának. Ez a bútordarab egy igazi bűvész. Amennyiben úgy szeretnénk, akkor teljesen egybe olvad a környezetével és egy láthatatlan fallá válik. Egy fehér bútorlapot megbolondíthatjuk a fa- vagy a fahatású betétekkel. Szín vagy színkombinációkkal egészíthetjük ki, akár szokatlan formákat is kialakíthatunk. Mozgalmas ajtófelületekkel a helyiség dekorálást is megvalósíthatjuk. Mielőtt bárminek is nekilátnánk vegyük sorra, hogy milyen részleteket kell a gyártás előtt megbeszélni.

A belső tér kialakítása ugyan olyan lényeges, mint a külső. A beépített szerkények befoglaló mérete és elosztása, polcos, fiókos, akasztós vagy nyitott részek mennyisége. A fiókok esetében praktikus lehet a billenő elem. A polcoknál fontos, hogy ne essünk bele abba a hibába, hogy több polc, nagyobb segítség. Tapasztalataink azt mutatják, hogy ezt nem lehet kihasználni. Egy nagyon jó példa erre: télen egy vastag pulóver egymáson egy óriási magas tornyot alkot. Továbbá a bútor anyaga. A beépített szekrények alapanyaga leggyakrabban laminált forgácslap, mely rengeteg színben, mintában és struktúrában rendelhető. Azt is gondoljuk végig, hogy a térkihasználás érdekében szeretnénk-e méretre igazított cipőtartókat, ékszertartót és még sorolhatnánk. Végső elemként ne felejtsük el a beépített szekrények világítását. Egy sötétebb helyiségben a szekrény tetejére kerülő lámpasor, de a szekrény belsejébe is beépíthetjük a világítást az ajtó nyitásával egybe kötve.

Amennyiben több beépített szekrények megvásárlását tervezzük, érdemes garnitúra mellett dönteni, így ugyanis nem kevés időt és pénzt sprórolhatunk meg. Időt azért, mert nem kell keresgélni az egymáshoz illő darabokat, ha később szeretnénk kiegészíteni. Pénzt, mert sok esetben szettben vásárolt beépített szekrények esetében akár további kedvezményhez juthatunk.

A sikeres megbeszélés után, az árajánlat elfogadását követően munkatársunk helyszíni felmérést végez. Ezt követően milliméter pontosságú rajzot készítünk Önnek, hogy pontosan azt kapja, amit megálmodott.

Beépített szekrények profin, profival!

Hiszen, ha már tervezünk, tervezzünk profin, profival! A beépített szerkények elkészítése, beépítése még sosem volt ilyen egyszerű, mint velünk. Önnek nincs más dolga, csupán élvezni az új környezetet. Mi az első lépéstől az utolsó részletekig mindent megtervezünk, elvégzünk Ön helyett. Tapasztalt és felkészült munkatársaink segítségével megtervezzük az beépített szekrényeket, ahová Ön szeretné, a maximális helyet kihasználva, legyen az konyha, előszoba, hálószoba, vagy nappali. Rend, ahogy Önnek tetszik, az Ön igényeire gyártva, egyedi megoldásokkal.